Naslovnica / Zbirke / Digitalizirana zagrebačka baština

00:

Zbirke / Digitalizirana zagrebačka baština

Unaprijed određeni prikaz objekta. Odaberi da bi kreirao svoj predložak, Identifikacija čvora: 3288, Identifikacija objekta: 2032

Digitalizirana zagrebačka baština

Digitalizirana zagrebačka baština

21.01.2009. 11:31

Digitalizirana zagrebačka baština okuplja na mrežnom mjestu Knjižnica grada Zagreba digitalne reprodukcije vrijedne i rijetke građe pohranjene u zbirkama i odjelima Gradske knjižnice.

Digitalizirana zagrebačka baština okuplja na mrežnom mjestu Knjižnica grada Zagreba digitalne reprodukcije vrijedne i rijetke građe koja predstavlja kulturnu i znanstvenu baštinu Zagreba i Hrvatske. Digitalizirane stranice novina i knjiga, fotografije i razglednice, planovi i karte, pozivnice na kulturna i druga događanja, zvučni zapisi i sl. dokumentiraju rast i razvoj hrvatske metropole i neprocjenjiv su izvor za rekonstrukciju pamćenja grada.

Svaka objavljena digitalna reprodukcija, odnosno pojedino elektroničko izdanje ima zaseban bibliografski zapis u E-katalogu sustava ZaKi. Zapis je online povezan s mrežnim mjestom i zapisom izvornika. Uz prikaz digitalne građe nalaze se podaci o autoru, naslovu, podnaslovu, sažetku, predmetnici i užoj nakladničkoj cjelini kojoj građa pripada (povlače se iz bibliografskog zapisa u formatu XML) te linkovi na bibliografski zapis elektroničkog izdanja (digitalne reprodukcije), i bibliografski zapis izvornika, kolofon i druge baze podataka koje nude šire podatke o autoru, djelu, ustanovi i sl. Građa se kroz WEBPAK svih knjižnica u sustavu ZaKi može pretraživati po autoru, naslovu, stručnoj oznaci, predmetu.

Digitalizirana zagrebačka baština

Hrvatski

Javno

Slobodno

On line

Očekuje se prirast

2008

Tekst. slika, Zvučni zapis

tiff, jpeg, wav, mp3

S izvornika

U ustanovi


Ne

Digitalizirana zagrebačka baština

Digitalizirana zagrebačka baština

Digitalizirana zagrebačka baština

1864

1914

Da

Ne

Da