Naslovnica

Na sastanku Međuvladinog odbora za nematerijalnu baštinu održanog u Abu Dhabiju od 28. rujna do 2. listopada 2009. na UNESCO-ovu novoosnovanu Reprezentativnu listu nematerijalne baštine čovječanstva upisano je sedam hrvatskih dobara nematerijalne kulturne baštine Show collection »

Dobro došli na portal "Hrvatska kulturna baština"

Portal okuplja i predstavlja digitalne zbirke i digitalnu građu hrvatske kulturne baštine. Cilj je portala prikazati javnosti putem interneta baštinu koju nasljeđujemo i prepuštamo novim generacijama.

News

.08

Digitalizacija zavičajne kulturne baštine

Predstavljen projekt Digitalizacija zavičajne kulturne baštine - Digitalizirane knjige iz zbirke Warasdiniensia.

Šesta SEEDI konferencija Digitalizacija kulturne i znanstvene baštine

NSK domaćin šeste po redu SEEDI konferencije Digitalizacija kulturne i znanstvene baštine

Regionalna radionica "Digitalizacija kulturne baštine"

Regionalna radionica na temu digitalizacije kulturne baštine - iskustvo i suradnja JI Europe - održati će se 22. listopada 2010 godine u Skopju, Republika Makedonija. Radionicu organiziraju Ured za zaštitu kulturne baštine i Ministarstvo kulture Republike Makedonije u suradnji sa UNESCO-BRESCE i talijanskom vladom kao rezultat Regionalne radionice na temu Digitalizacija kulturne baštine održane 2005. godine u Ohridu, Republika Makedonija i otvorenje Regionalnog centra za digitalizaciju kulturen baštine 2008 godine u Skopju. Moderator radionice je Siniša Sesum, UNESCO-BRESCE, Ured u Veneciji u jutarnjem dijelu radionice i Matteo Rosati, UNESCO, Ured u Veneciji u popodnevnom dijelu radionice.

Kulturna baština

Interaktivna karta baštinskih ustanova

Zbirke predstavljene na portalu nalaze se u baštinskim ustanovama na području Republike Hrvatske, a razvrstane su po županijama i naseljima u kojima se ustanove nalaze.
Možete im pristupiti putem interaktivne karte ili izlistom po županijama odnosno naseljima.