Naslovnica / Zbirke / Vinkovački list

00:

Zbirke / Vinkovački list

Unaprijed određeni prikaz objekta. Odaberi da bi kreirao svoj predložak, Identifikacija čvora: 9409, Identifikacija objekta: 7838

Vinkovački list

Vinkovački list

08.04.2011. 11:22

Digitalizirani Vinkovački list okuplja na jednom mrežnom mjestu digitalne reprodukcije novina iz fondova: Gradske knjižnice i čitaonice Vinkovci, Novinskog i radio-informativnog društva Novosti d.o.o. Vinkovci, Gradskog muzeja Vinkovci i Arhivskog sabirnog centra u Vinkovcima.

Projekt Digitalizacija kulturne zavičajne baštine – novine „Vinkovački list“ (1952. – 2008.) realiziran je u okviru Nacionalnog projekta digitalizacije arhivske, knjižnične i muzejske građe Hrvatska kulturna baština, uz financijsku potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske.
Povod za realizaciju ovog projekta su informacijske, znanstvene, stručne i obrazovne potrebe korisnika, kako pojedinaca tako i brojnih ustanova u Vinkovcima te užoj i široj okolici.
Kako su novine jedan od najznačajnijih medija masovne komunikacije i primarni izvor informacija, Vinkovački list ima veliko kulturno-povijesno značenje jer kontinuirano prati razvoj Vinkovaca te uže i šire okolice više od 50 godina.
To su novine s najdužom tradicijom izlaženja na cijelom današnjem području Vukovarsko-srijemske županije, iako se ne radi o najstarijem tisku.
Vinkovački list su tjedne novine koje kontinuirano izlaze, ali im se naziv mijenjao u određenim periodima.
Tjednik je počeo izlaziti 1952. godine pod nazivam Vinkovačke novosti koji se zadržao do kraja 1955. godine.
Od početka 1956. godine naziv je skraćen u Novosti, jer su se spojile Vinkovačke novosti i Vukovarske novine te su Novosti bile list vinkovačkog, vukovarskog i županjskog područja.
Od početka 1976. godine list je ponovno nazvan Vinkovačke novosti i taj se naziv zadržao do kraja studenoga 1990. godine. U prosincu 1990. godine preimenovan je u Hrvatski vjesnik.
No, već početkom 1991. godine dobiva naziv „Vinkovački list“ koji nosi i danas.
Tijekom izlaženja ovoga tjednika objavljivani su posebni odvojeni prilozi, kao što su: Službeni vjesnik Narodnog odbora kotara Vinkovci (poslije Općine Vinkovci), Spačva, PIK Vinkovci te Medicinski centar Vinkovci.
Vinkovački list

Hrvatski

Javno

Slobodno

On line

Otvorena zbirka

2010.g.

Jpg

S izvornika

U ustanovi


Nema povezanih objekata.

Ne

Vinkovački list

Vinkovački list

Vinkovački list

1952

2009

Da

Ne

Da