Naslovnica / Sudjelujte / Sudjelujte u digitalizaciji kulturne baštine

00:

Sudjelujte / Sudjelujte u digitalizaciji kulturne baštine

Sudjelujte u digitalizaciji kulturne baštine

Sudjelujte u digitalizaciji kulturne baštine

Ustanove i zainteresirani pojedinci mogu sudjelovati u projektu "Hrvatska kulturna baština" na različite načine.

Možete prijaviti Vaš projekt na natječaj koji raspisuje Ministarstvo kulture tako da popunite obrazac za projekt digitalizacije građe i prijavnicu na natječaj za financiranje javnih potreba u kulturi koji raspisuje Ministarstvo. Natječaj se u pravilu objavljuje jednom godišnje u medijima i na mrežnim stranicama Ministarstva.

I neovisno o raspisanome natječaju možete prijedlog projekta digitalizacije dostaviti Uredu projekta, s kojim potom možete raspraviti Vašu ideju, dobiti mišljenje i savjete u oblikovanju projekta.

Uredu projekta možete se obratiti i s pitanjima i problemima koji su se pojavili u projektu u kojem sudjelujete. Ako i ne znamo pravi odgovor, naći ćemo nekoga komu se možete obratiti.

Dostavite nam podatke o digitalnim zbirkama kulturne baštine koje imate ili za koje znate. Tako će one biti vidljivije i dostupnije korisnicima radi kojih su i nastale. Ako je riječ o Vašim zbirkama i Vašem sadržaju, možemo Vam ponuditi i da sami opišete i predstavite taj sadržaj.

Radne grupe koje se bave pojedinim pitanjima iz područja digitalizacije građe nisu zatvorene. Ukoliko se bavite digitalizacijom ili imate iskustva ili znanja o pojedinim njezinim aspektima i želite sudjelovati u razvoju normi i postupaka ili svoje iskustvo podijeliti s drugima, javite se.

Ustanove koje raspolažu određenim tehničkim i stručnim resursima, mogu ih učiniti dostupnima drugima. Javite nam što možete ponuditi: Vaša im pomoć ili usluga mogu biti dragocjeni i omogućiti izvršenje njihova projekta.