Vi se nalazite > Naslovnica / Predstavljamo

Nove zbirke na portalu

Pretražite kulturnu baštinu:

Adresar ustanova i radno vrijeme

05:

Predstavljamo

Muzejski dokumentacijski centar javna je ustanova osnovana 1955. godine kao dokumentacijska, informacijska i komunikacijska točka hrvatske mreže muzeja.

Digitalna zbirka fotografija Hrvatskog športskog muzeja sastoji se od 4200 digitalnih zapisa.

Tridesetih godina 20. stoljeća prvenstveno u Zagrebu, a sporadično i u drugim mjestima diljem Hrvatske, s fotoaparatom u ruci djeluje – Berislav Pavušek. Tko je Berislav Pavušek?!

Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu javna je ustanova od nacionalnog značenja koja obavlja knjižničnu i informacijsku djelatnost nacionalne knjižnice Republike Hrvatske i središnje knjižnice Sveučilišta u Zagrebu.

Hrvatski državni arhiv kao središnji i matični državni arhiv čuva, zaštićuje, stručno obrađuje i daje na korištenje arhivsko i registraturno gradivo državnih tijela, državnih i javnih ustanova i poduzeća te pravnih osoba, obitelji i pojedinaca čija se djelatnost prostirala ili se prostire na čitavom ili većem dijelu Republike Hrvatske, odnosno ima značenje za čitavu Republiku Hrvatsku.

Konzervator, muzealac, pisac o umjetnosti i povijesti (Novska, 3. veljača 1875. – Zagreb, 2. svibanj 1943.). Studirao je germanistiku u Zagrebu i Beču i potom je bio nastavnik na gimnazijama u Senju, Osijeku, Bjelovaru i Zagrebu.

Prikaži mi ...

Dodatak: Sadržaji koje preporučamo

Zbirke

Ustanove

Kulturna baština

Interaktivna karta baštinskih ustanova

Zbirke predstavljene na portalu nalaze se u baštinskim ustanovama na području Republike Hrvatske, a razvrstane su po županijama i naseljima u kojima se ustanove nalaze.
Možete im pristupiti putem interaktivne karte ili izlistom po županijama odnosno naseljima.

 

Značajne osobe