Naslovnica / Zbirke / Digitalna zbirka Bauer

00:

Zbirke / Digitalna zbirka Bauer

Unaprijed određeni prikaz objekta. Odaberi da bi kreirao svoj predložak, Identifikacija čvora: 8820, Identifikacija objekta: 7477

Digitalna zbirka Bauer

Digitalna zbirka Bauer

07.12.2009. 11:00

Projektom digitalizacije Zbirke Bauer obuhvaćene su publikacije jedinstvene po svojoj tematici i unikatne po broju sačuvanih primjeraka.

Projektom digitalizacije Zbirke Bauer obuhvaćene su publikacije jedinstvene po svojoj tematici i unikatne po broju sačuvanih primjeraka te publikacije koje su zbog starosti dotrajale i sklone su lakom oštećivanju. U prvoj je fazi projekta digitaliziran dio jedinstvene rukopisne bibliografske cjeline Bibliografija i građa za umjetnost i srodne struke, koja je pod uredništvom Antuna Bauera okupila 31 knjigu.

Cilj predstavljanja dijela te digitalizirane građe na web stranicama MDC-a bilo je populariziranje fondova knjižnice MDC-a, upoznavanje publike s knjižnom građom značajnom za povijest muzeologije te objavljivanje vrijedne unikatne rukopisne građe sačuvane u malom broju primjeraka. Bibliografija je izabrana kao prva u projektu digitalizacije zbog njezina sadržaja i strukture koja je uzoran primjer mladim baštinskim stručnjacima i znanstvenicima kako se i s koliko pozornosti i znanstvenog interesa treba odnositi prema kulturnoj baštini.

Digitaliziran je sadržaj knjiga br. IV.1; IV.2; V.1; V.2; XXIII; XXIV; XXV; XXVI; XXVII; XXVIII; XXIX

Hrvatski

Javno arhivsko gradivo

Slobodno

On line

11 digitaliziranih knjiga

Očekuje se prirast

2009.g.

Antun Bauer

baza podataka, tekst, slika

SQL, Jpg

S izvornika

Hrvatski državni arhiv


Digitalna zbirka Bauer

Nema povezanih objekata.

Ne

Digitalna zbirka Bauer

Antun Bauer

1828

1952

Da

Ne

Da