Vi se nalazite > Naslovnica / Ustanove / Galerija Klovićevi dvori

Nove zbirke na portalu

Pretražite kulturnu baštinu:

Adresar ustanova i radno vrijeme

04:

Ustanove / Galerija Klovićevi dvori

Povijest ustanove

Galerija Klovićevi dvori u Zagrebu specijalizirana je muzejska ustanova (umjetnički muzej) s državnim djelokrugom. Galerija je tematski vezana uz područje likovnih umjetnosti. Ustanova je smještena u zdanje starog nekadašnjeg isusovačkog samostana iz 17. stoljeća. Galerija je djelovala u sastavu Muzejsko galerijskog centra u sklopu kojeg je bio i Muzej Mimara. Godina osnutka Galerije je 1980., a prostor na Jezuitskom trgu 4 otvoren je 1982. godine. Krajem devedesetih godina 20. stoljeća u skladu s novim propisima dolazi do podjele MGC-a na Muzej Mimara i Galeriju Klovićevi dvori. Galerija Klovićevi dvori počinje djelovati kao javna ustanova 1999. godine. U nadležnosti Galerije su izložbeni prostori u Kuli Lotrščak i Galerija Gradec.


Djelatnost:

Djelatnost Galerije definirana je zakonskom legislativom vezanom uz muzeje. Primarna djelatnost Galerije je organiziranje i promidžba velikih kulturoloških izložbi te tiskanje kataloga i ostalih promidžbenih materijala tematski vezanih uz sadržaj izložbi.


Građa:

Građa Galerije sadržajno je vezana uz likovne umjetnosti. Galerijski fond je razvrstan u šest zbirki. Muzejske zbirke Galerije Klovićevi dvori su: Spomen zbirka dr. Vinka Perčića (slike, grafike, crteži i skulpture), Zbirka darovanih umjetnina (slike, skulpture, crteži i tapiserije), Zbirka Oskara Hermana (ulje, tempere, crteži i gvaševi ), Zbirka Slavka Kopača (crteži, grafike, kolaži i skulpture), Zbirka umjetničkih djela Josipa Crnoborija (ulja, crteži, skice i studije) te Zbirka umjetničkih radova Josipa Rasteka (ulje, akvareli i grafičke mape)


Usluge:

Pružanje stručne pomoći iz područja djelatnosti muzeja, održavanje predavanja, vršenje stručnog vodstva, pružanje usluge informiranja vezano uz aktivnosti, organiziranje izložbi, objavljivanje stručnih publikacija.

Muzeji Hrvatske na internetu


Kontakt podaci

Ulica i broj: Jezuitski trg 4
PBR: 10000
Mjesto: Zagreb
Zemlja: Hrvatska
Telefon: 00385 1 4851 926
Fax: 00385 1 4852 116
Email: info@galerijaklovic.hr

Radno vrijeme:

utorak - nedjelja: 11 - 19 sati

Ostali podaci:

Pripadnost drugoj ustanovi: -

Pripadnost tijelu vlasti: Republika Hrvatska

Pravni status: Javna ustanova

Voditelj:

Ime i prezime: Vesna Kusin

Funkcija: ravnateljica

URL: http://www.galerijaklovic.hr

Ostali kontakti: -

Zbirke

broj zbirki: 1

Josip Crnobori (1907. – 2005.) akademski je slikar iz Zagreba. Godine 1998. darovao je gradu Zagrebu 91 svoje umjetničko djelo. Većina djela nastala je za umjetnikova boravka u Argentini i Sjedinj...
  • Jezik: Hrvatski
  • Pravni status: Javno
  • Dostupnost: Slobodno
  • Zadnja izmjena u zbirci: -